Albert Jan de Boer, foto: Anneke Hofstra

Albert Jan de Boer (1992) is op 7-jarige leeftijd begonnen met zingen. Tot 2016 was hij verbonden aan het Roder Jongenskoor, waar hij tevens tot en met 2018 als zangdocent en repetitor werkzaam was. In de periode 2013 - 2016 werkte hij intensief aan kamerkoorrepertoire met Meesters&Gezellen en het Tenso Europe Chamber Choir, onder leiding van Sigvards Kļava, Daniel Reuss, Kaspars Putniņš en Paul Hillier, waarmee hij op tournee was o.a. Denemarken, Letland, Estland, Finland, Hongarije, Frankrijk en Nederland. Als ensemblezanger werkt Albert Jan momenteel onder meer voor Cappella Amsterdam.

Daarnaast is hij actief als solist in o.a.: divers Liedrepertoire, de Matthäus- en Johannes Passion, Faurés Requiem en The Crucifixion van Stainer, maar ook in nieuwe composities.

In 2000 begon Albert Jan met pianospelen aan het Centrum voor de Kunsten in Sneek. Daarna studeerde hij vanaf 2007 muziektheorie en piano bij Rein Ferwerda. In 2011 stroomde Albert Jan door naar de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij cum laude zijn pianostudie bij Anastasia Goldberg afgesloten heeft.

Verder heeft Albert Jan de twee koren van het Leidse Studentenmuziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’ onder zijn hoede. Maar ook andere koren en ensembles weten hem te vinden voor het verzorgen van koorcoaching en stemvorming.

 


  Foto's downloaden (zip-bestand)