Albert Jan de Boer, foto: Anneke Hofstra

Albert Jan de Boer (1992) begon op 7-jarige leeftijd als jongenssopraan bij het Martini Jongenskoor Sneek. Van 2009 tot 2016 was hij verbonden als bariton aan het Roder Jongenskoor, waar hij tevens tot en met 2018 als zangdocent en repetitor aan verbonden was. In de periode 2013 - 2016 deed hij mee met Meesters & Gezellen, een project in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam onder leiding van Kaspars Putniņš, Daniel Reuss en Sigvards Kļava. In de periode 2014 - 2016 participeerde Albert Jan in het Tenso Europe Chamber Choir onder leiding van Kaspars Putniņš en Paul Hillier waarmee hij op tournee was in o.a. Denemarken, Letland, Estland, Finland, Hongarije en Frankrijk.
 Sinds 2013 studeert Albert Jan zang bij Geert Berghs. Daarnaast is hij actief als solist in o.a.: divers Liedrepertoire, de Matthäus- en Johannes Passion, Faurés Requiem en The Crucifixion van Stainer. Als ensemblezanger werkt hij momenteel bij onder andere Cappella Amsterdam
Samen met de Belgische pianist Pieter Bogaert vormt Albert Jan een liedduo waarmee ze Liedrepertoire brengen van onder anderen Schumann, Wolf en Barber.

In 2000 begon Albert Jan met pianolessen aan het Centrum voor de Kunsten in Sneek. Daarna studeerde hij vanaf 2007 muziektheorie en piano bij Rein Ferwerda. In 2011 stroomde Albert Jan door naar de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij cum laude zijn pianostudie bij Anastasia Goldberg afgesloten heeft.


  Foto's downloaden (zip-bestand)